Новини

Корисні онлайн-сервіси для створення відео презентацій

24 березня 2017

Краще один раз побачити, аніж сто разів почути. Істина, відома кожному. Але, на жаль, ми часто про неї забуваємо, коли готуємо власні презентації. Як візуалізувати дані, створивши анімаційний ролик – читайте у матеріалі на Волонтерській платформі volonter.org.

Підбірка найпопулярніших інструментів, які допоможуть без зайвих зусиль зробити ваш виступ сучасним, зрозумілим та дійсно корисним.

1. GoAnimate

Сервіс допоможе вам створити сюжетну розповідь або історію, яка буде відбуватися з героєм. У програмі є безліч анімованих персонажів. Ви можете самі задавати їх поведінку і дії. Для цього потрібно використовувати готові шаблони: герой може стрибати, бігати, говорити. Для прикладу подивіться анімаційне відео, створене в програмі.

Мінус в тому, що сервіс англомовний, але підтримує введення тексту російською мовою. Базова підписка коштує $ 39 в місяць. Готовий ролик можна вбудувати на сайт, завантажити з високою роздільною здатністю або опублікувати в соціальних мережах. Протягом 14 днів сервісом можна користуватися безкоштовно.

2. «Обьясняшки»

А це російськомовна програма, правда, працює тільки на платформі iOS для iPad. За допомогою неї можна створити мальоване відео і розповісти історію. Використовується принцип скрайбінга - зображення (малюнок від руки) створюється на ваших очах, і ваша мова синхронізується з появою малюнка.

Якщо ви не вмієте добре малювати - не страшно. Нехай це будуть начерки, схожі на дитячі малюнки, але навіть вони будуть виглядати в програмі привабливо. Можете піти іншим шляхом: писати слова, формули, терміни або схеми.

Завантажити її можна в AppStore. До речі, на сайті сервісу написано, що творці готові для співпраці з фахівцями з краудфандінгом і інтернет-маркетологами.

3. SparkolPro

У цій програмі теж можна навчитися робити мальовані відеоролики. Весь сюжет буде покроково промальований від руки. Програма не працює онлайн, її потрібно встановити на свій комп'ютер. Безкоштовна пробна версія буде доступна протягом 7 днів.

4. PowToon

Цей сервіс, мабуть, один з кращих в добірці. Ефектні шаблони з вбудованою анімацією, програма проста у використанні, і підписка на неї прийнятна, та й є безкоштовний тариф!

Програма працює онлайн, авторизуватися можна через акаунт Facebook або Google. На пошту вам прийде лист-підтвердження. Для початку роботи потрібно вибрати один з трьох варіантів ролика: для роботи, освітніх або особистих цілей. Бібліотека шаблонів величезна. Шаблони стильні і насичені елементами, які динамічно рухаються.

 

5. Moovly

У програмі є готові форми і шаблони для створення анімаційного відео, щось можна і домалювати. Реєстрація проста: через Facebook або Google. Встановлювати програму не потрібно. На сайті працює чат-бот, якому можна задати питання. 

Є безкоштовна версія, в ній можна створювати ролики не більше 10 хвилин. Є й платні тарифи.

6. Plotagon

Цікава програма, яка дозволяє монтувати власні фільми. З вас - сценарій, а задумку втілять віртуальні актори. Є два режими: освітні ролики і формат історії.

Недолік у тому, що програма не підтримує українську мову. Але для розуміння можна прописати зовсім прості репліки. У будь-якому випадку процес створення не займе у вас багато часу. Протягом двох тижнів можна спробувати зробити фільм безкоштовно.

 

7. Movavi

Це російськомовний ресурс, який допоможе створити вам відеоролик. Правда, шаблонів в програмі немає: ви можете використовувати файли з комп'ютера і змонтувати з них відео або створити слайд-шоу.

Програму потрібно завантажити з сайту, встановиться вона за кілька хвилин. Інтерфейс зовсім простий і зручний. Програму також можна використовувати як повноцінний відеоредактор: нарізати відео, записувати з екрану, редагувати, накладати музику, застосовувати візуальні ефекти, додавати титри і переходи.

Користуйтеся сучасними серісами та публікуйте власні проекти на волонтерській платформі volonter.org.

ГО "Центр сприяння волонтерському руху Волонтер.орг"

За матеріалами сайту Теплиця