Новини

Рецепт успіху від «Волонтер.орг»: кілька порад для реалізації хороших ідей

30 листопада 2016

Налагоджуйте сильні цифрові комунікації. Бізнес, громадський та державний сектор все глибше переносять свою діяльність в інтернет. І, щоб не пасти задніх у цьому процесі, почніть вже зараз.

Використовуйте безкоштовне ліцензійне програмне забезпеченнядля НГО. Багато IT-корпорацій, таких, як Microsoft, мають свої програми підтримки громадського сектору. Ви можете отримати необхідне програмне забезпечення з великою знижкою або взагалі безкоштовно.

Стратегічне використання соціальних медіа. В останні роки дослідники і аналітики все частіше говорять про те, що цільові аудиторії некомерційних організацій швидко переміщаються у віртуальний простір. Щоб в період «великого переселення» НГО не загубити своїх прихильників, ми рекомендуємо активно працювати з соціальними мережами, це дасть вам змогу втілити будь-які комунікаційні стратегії і прискорити виконання місії вашої організації.

Використовуйте хмарні технології.

Мета будь-якої організації - при мінімальному бюджеті максимально  реалізувати поставлені цілі. Хмарні технології - саме той інструмент, який допоможе досягти цієї мети.

Основні переваги хмари:

  • не потрібні великі обчислювальні потужності ПК - по суті 
  • будь-який смартфон, планшет                     
  • відмовостійкість, непотрібне додаткове обслуговування;
  • високий рівень безпеки;
  • висока швидкість обробки даних;
  • економія на покупці софту - всі необхідні програми вже є 
  •  в сервісі;

Bring Your Own Device - «Принеси свій девайс»

Ми рекомендуємо громадським організаціям активніше використовувати цифрові пристрої (ноутбуки, смартфони, планшети), які знаходяться в особистому користуванні співробітників. Цей підхід, відомий як BYOD(Bring Your Own Device - «Принеси свій девайс») знижує витрати на утримання оргтехніки і підвищує продуктивність командної роботи.

Реєструйте свій проект на волонтер.орг, знайдіть прихильників та підтримку волонтерів, отримайте гарний односторінковий сайт вашої ініціативи або проекту, яким хочеться поділитися в соціальних мережах.

Також ви можете в будь-який момент звернутись до ГО “Центр сприяння волонтерського руху “Волонтер.орг”, і ми з радістю допоможемо вам створити it/цифрову стратегію розвитку вашої організації.